Voorkomen van kristallen in je honing
Honing kristallen voorkomen. Waarom krijgt mijn honing steeds kristallen? Honing versuikerd wanneer er lucht, licht en vocht bij komt, er verschijnen dan kirstallen in de honing. Dat is niets vreemds en ook niet zo erg want de honing blijft prima eetbaar en net zo lekker maar het vloeit natuurlijk niet meer zo mooi. En laten we eerlijk zijn mooie heldere honing ziet er leuker uit en lijkt extra lekker.
Deze kristallen of suikerklontjes in de honing ontstaan door temperatuurverschillen, licht en wanneer er vocht uit de lucht bij komt. Dus hoe kun je het versuikeren van de honing nu het beste voorkomen.
Is je honing toch gekristalliseerd, geen probleem. Je kunt de honing namelijk weer mooi vloeibaar en helder krijgen door de zuurstof en het vocht eruit te halen. Dit kun je doen door de honing met pot in een pannetje handwarm water te zetten, geen kokend water dat is te heet. Door de honing op te warmen verdwijnen de kristallen uit de honing, het vocht verdampt als het ware.
Verwarm de honing niet in de magnetron dan gaat de smaak van de honing verloren.
Dus goed bewaren en anders voorzichtig op warmen, 1 2 3 en klaar!