Pasta met romige pesto

Lekker, voedzaam en makkelijk

Ben je op zoek naar een snelle en makkelijke maaltijd die zowel lekker als voedzaam is? Dan is deze pasta met romige pesto precies wat je nodig hebt! Het is in een mum van tijd klaar, perfect voor een drukke werkdag of als je gewoon zin hebt in iets lekkers zonder uren in de keuken te staan.

advertentie

Binnen 20 minuten heb je deze lekkere evn voedzame maaltijd op tafel staan. Voor deze pasta gebruiken we een paar simpele ingrediënten die je vaak al in huis hebt. De combinatie van romige saus en de smaakvolle pesto maakt het een heerlijk en makkelijk gerecht.

Wat heb je nodig, de ingrediënten?

  • 200 gram pasta naar keuze (spaghetti, penne of fusilli werken goed)
  • 3 eetlepels groene pesto (je kunt kant-en-klare pesto gebruiken of zelf maken)
  • 100 ml slagroom (of kookroom) of koffiemelk (ook romig minder vet)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een handjevol pijnboompitten of extra kruiden voor garnering

Bereidingswijze van deze pasta met romige pesto

  1. Kook de pasta:
    Breng een grote pan water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en zet opzij, maar bewaar een beetje kookwater voor later.
  2. Maak de saus:
    Terwijl de pasta kookt, verwarm je een eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de pesto toe en roer goed door. Voeg daarna de slagroom toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het een paar minuten sudderen totdat de saus mooi romig is. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot het geheel goed gemengd is.
  3. Meng de pasta met de saus:
    Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en roer goed door. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje van het bewaarde kookwater toe om het romiger te maken.
  4. Afmaken en serveren:
    Breng op smaak met zout en peper. Als je wilt, kun je de pasta afmaken met een handjevol geroosterde pijnboompitten of wat extra Parmezaanse kaas voor een extra smaakdimensie.
  5. Tip, Varieer met groenten:
    Voeg wat gegrilde groenten toe voor extra smaak en kleur, zoals cherrytomaten, courgette of spinazie.
  6. Kip erbij:
    Wil je een eiwitbron toevoegen? Gegrilde kipfilet of garnalen passen perfect bij deze pasta.


Deze pasta met romige pesto is een gerecht dat je snel kunt maken, zonder in te boeten op smaak. Het is de perfecte maaltijd voor als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers wilt eten. 1, 2, 3 eet smakelijk!


advertentie